Hintme.dk

Hvad ser du i kunsten?

Hvordan kan vi skabe en fælles formidlingsplatform for kunstmuseer og samlinger, som publikum kan få adgang til, når de står foran værkerne? Og hvordan kan vi skabe en ramme for en åben dialog om kunst med en fri deling af billeder?

I tæt samarbejde med Merete Sanderhoff fra Statens Museum for Kunst har vi i fællesskab med 8 andre danske kunstmuseer udviklet, afholdt workshops og testet på det, der er blevet til hintme.dk. Sitet er udviklet i et responsivt design, så publikum både kan bruge hintme på deres mobil, når de står foran værket, men også sagtens kan fortsætte dialogen om kunsten hjemmefra. En vigtig idé bag sitets kommunikation er, at projektet gavmildt deler viden uden at afkræve brugerens aktive deltagelse. Muligheden for aktiv deltagelse er dog hele tiden tilstede, idet brugeren kan bidrage med hints eller kommentarer via sociale medier som Twitter. Alle brugere, også de museumsfaglige, kan bidrage til sitet med op til 140 tegn.

Læs også Kunsten at skrive et hint

Museer der deltager i projektet på nuværende tidspunkt:
Statens Museum for Kunst, Den Hirschsprungske Samling, Thorvaldsens Museum, Fyns Kunstmuseum, Faaborg Museum, J.F. Willumsens Museum, KØS, Ribe Kunstmuseum, Sorø Kunstmuseum, VejleMuseerne-Kunstmuseet.